Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
søndag den 18. januar 2015
Hirsegrød med daddel og banan
Jeg elsker grød! Min morgenmad består ofte af grød. Ruggrød for det meste, med topping af 80% chokolade, æbletern og mandler.
Hirsegrød har jeg ikke fået siden skoletiden, hvor jeg smagte det første gang i hjemkundskab.
Smagen er mild og grynene er fine, så du får en glat grød, hvilket de fleste børn nok vil synes godt om. Jeg har tilsat en daddel i små tern til grøden, det søder den lige tilpas. I dagens anledning kom der en lille klat flødeskum på toppen, da jeg havde en rest i køleskabet.
Jeg glæder mig allerede til at skulle spise grøden i morgen tidlig igen.
Hirsegrød til 1 person:
1 dl. hirseflager
2,5 dl. vand
1 stor daddel, eller to små
1/2 banan
Topping:
1/4 æble i små tern
lidt chiafrø
kanel
Kog vand, hirseflager og daddel i små tern langsomt op i en lille gryde. Efter 5 minutter begynder grøden at tykne, sluk da for varmen. Smag til med salt.
Skær 1/2 banan i små tern og læg dem i en dyb tallerken. Hæld grøden over, top med æbletern, chiafrø og kanel.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar