Her er mit bud på et græsk farsbrød. Hvis du ikke bryder dig om lam, erstatter du det bare med oksekød.
Græsk farsbrød, til 4 personer i to dage, og måske en rest til madpakken..
fars:
500 g. hakket lam
500 g. hakket kalv (eller oksekød)
2 æg
2 mellemstore løg, revet
3 fed hvidløg, presset
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret timian
1 spsk. tørret basilikum
2 dl. mælk
1,5 dl. havregryn
1,5 tsk. salt
friskkværnet peber
Fyld:
100 g. god feta, smuldret
1,5 dl. hakket persille og frisk oregano
2 fed hvidløg, presset
Tilbehør: ovnkartofler, tomatsalat og tzatziki.
Rør alle ingredienserne sammen til farsen.
Læg halvdelen af farsen i en bradepande, formet som et fladt farsbrød. Bland fyldet sammen og bred det ud over kødet:
Bred den anden halvdel af farsen ud over fyldet og form til et "brød".
Læg smørklatter på toppen.
Ovnkartofler; vask/skrub kartofler og skær dem i både eller store tern. Læg dem i en plastpose egnet til madvarer og hæld lidt olivenolie i posen. Massér olien godt ind i kartoflerne, bred dem ud på en bageplade og krydr med salt og peber og evt. tørret rosmarin.
Bag farsbrød og kartofler sammen i ca. 45 min. ved 190 grader varmluft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar