søndag den 12. oktober 2014

Græsk farsbrød



Her er mit bud på et græsk farsbrød. Hvis du ikke bryder dig om lam, erstatter du det bare med oksekød.


Græsk farsbrød, til 4 personer i to dage, og måske en rest til madpakken..

fars:
500 g. hakket lam
500 g. hakket kalv (eller oksekød)
2 æg
2 mellemstore løg, revet
3 fed hvidløg, presset
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret timian
1 spsk. tørret basilikum
2 dl. mælk
1,5 dl. havregryn
1,5 tsk. salt
friskkværnet peber

Fyld:
100 g. god feta, smuldret
1,5 dl. hakket persille og frisk oregano
2 fed hvidløg, presset

Tilbehør: ovnkartofler, tomatsalat og tzatziki.

Rør alle ingredienserne sammen til farsen.
Læg halvdelen af farsen i en bradepande, formet som et fladt farsbrød. Bland fyldet sammen og bred det ud over kødet:


Bred den anden halvdel af farsen ud over fyldet og form til et "brød".
Læg smørklatter på toppen.



Ovnkartofler; vask/skrub kartofler og skær dem i både eller store tern. Læg dem i en plastpose egnet til madvarer og hæld lidt olivenolie i posen. Massér olien godt ind i kartoflerne, bred dem ud på en bageplade og krydr med salt og peber og evt. tørret rosmarin.

Bag farsbrød og kartofler sammen i ca. 45 min. ved 190 grader varmluft.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar