torsdag den 16. oktober 2014

Eton Mess med chokolade og hindbær


Har ofte drømt om denne dessert, som jeg faktisk aldrig har smagt, men kun set billeder af gennem flere år. I går var der så endelig en anledning til at prøve den af, da vi fejrede fødselsdag i familien.

Jeg har lavet den i en chokoladeversion og jeg synes, at den mørke chokolade, den luftige chokoladefløde, og de lidt syrlige hindbær klæder hinanden rigtig godt.
Vær opmærksom på, at du skal lave marengsene aftenen før de skal bruges, så de kan tørre i ovnen natten over.

Eton Mess til 6 personer:

Marengs:
5 æggehvider (skal have stuetemperatur)
240 g. sukker
3 spsk. god kakao (evt. Valrhona)
80 g. 70 % chokolade, groft hakket

Rårørte hindbær:
300 g. friske hindbær
2 spsk. flormelis
1 spsk. vaniljesukker

Chokoladefløde:
5 dl. piskefløde
2 spsk. kakao

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret af flere omgange, imens der piskes konstant.
tilsæt kakao, pisk godt og vend til sidst den hakkede chokolade i.

Sæt marengsene i store skefulde på en bageplade. Tænd ovnen på 175 grader. Sæt marengsene i den varme ovn, og skru straks ned til 110 grader. Bag dem i en time. Sluk ovnen uden at åbne ovndøren, og lad marengsene tørre færdige i ovnen natten over.

Når du skal servere desserten, pisker du fløden med kakao til den er luftig og ikke alt for stiv.
Hindbærrene moser du med en gaffel, sammen med flormelis og vaniljesukker.

Læg lidt flødeskum i bunden af et serveringsglas, læg et godt lag knuste marengs over, så et lag hindbærmos og derpå fløde igen og knuste marengs osv. Der skal være overvægt af marengs i desserten.

Server straks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar