mandag den 2. september 2013

Squash / gulerodsmuffins


Jeg har eksperimenteret mig frem til de her muffins med squash og gulerod, med moderate mængder sukker og fedtstof og en stor mængde squash/gulerod. Synes de er blevet ret gode, de er ikke særlig søde, sådan kan jeg bedst lide lyse kager.

Squash / gulerodsmuffins ca. 18 stk.

200 g. revet squash
200 g. revet gulerod
100 g. solsikkeolie
150 g. sukker
4 æg
1 spsk. stødte nelliker
2 spsk. kanel
1 spsk. vanillesukker
200 g. mel
3 strøgne tsk. bagepulver

Topping:
200 g. Philadelphia light rørt med 75 g. flormelis. evt. drys af usaltede hakkede pistacier, eller ristede mandelsplitter.

Pisk æg og sukker lyst og skummende. Tilsæt revne grøntsager og olie. Rør det godt sammen.
Bland mel, bagepulver. stødte nelliker, kanel og vanillesukker og sigt det i æggeblandingen.
Vend det i blandingen med lette tag.

Fordel dejen i muffinsforme så det fylder formen 2/3. (Du kan også bage en stor kage i springform.)

Bages ved 180 grader i ca. 30 min. Ovne varmer forskelligt, så tjek med en kødnål om kagerne er færdige.

Afkøl og pynt med toppingen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar