Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
mandag den 2. september 2013
Cremet svampesuppe
På efterårets første dag, som oven i købet faldt på en søndag i år (søndag = køkkendag hos mig) besluttede jeg mig for at koge suppe til en dejlig svampesuppe. Der vil blive postet en masse supper og simreretter i efteråret, for jeg elsker den tid, blus under gryden, en lang gåtur i skoven, hjem og nyde den gode mad, i varmen.
Suppen er lidt tidskrævende, men er det hele værd. Kyllingen som suppen koges på, kan du anvende til en dejlig hønsesalat eller til retten som jeg poster i morgen, grove pitabrød med hummus, rød pesto og kylling.
Cremet svampesuppe til 6 personer:
1 kylling
2,5 liter vand
300 g. champignoner i halve eller kvarte
2 løg i kvarte
4 fed hvidløg
2 laurbærblade
2 spsk. salt
10 sorte peberkorn
Fyld:
250 g. østershatte
250 g. brune markchampignoner
250 g. champignoner
1/2 l. piskefløde
muscatnød, salt og peber
Brødcroutoner laves af brød skåret i tern og ristet i olivenolie på en pande med salt til ternene er sprøde og brune.
Hæld 2,5 liter vand i en suppegryde og tænd for varmen imens du ordner kyllingen.
Klip overflødigt skind og fedt af kyllingen. Skyl den godt udvendig og indvendig. Læg den med brystsiden opad i vandet i gryden, sammen med de 300 g. champignoner, løg, hvidløg, laurbærblade, peberkorn og salt.
Læg låg på og lad suppen småsimre i 10 min. Tag nu låget af og skum af. Læg låg på igen og lad kyllingen simre videre i 2 timer.
Der skal bruges en stor portion svampe til suppen, i alt 750 g. i den færdige suppe, det tager lidt tid at rense dem, bruger du rodskårne champignoner, skal du give dem et rent snit i stokken.
Efter 2 timer tager du kyllingen op af suppen. Lad den afkøle imens du sier suppen, så den bliver klar.
Hæld den klare suppe tilbage i gryden og tilsæt de hakkede svampe.
Når suppen igen er kommet i kog, skal den simre med svampene i 15 minutter.
Imens suppen simrer kan du plukke kødet af kyllingen og sætte det på køl, til senere brug.
Herefter hælder du fløden i og varmer den godt igennem.
Smag til med salt, peber og revet muscatnød.
Server suppen rygende varm med brødcroutoner og et drys hakket kørvel eller persille.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar