mandag den 2. september 2013

Cremet svampesuppe


På efterårets første dag, som oven i købet faldt på en søndag i år (søndag = køkkendag hos mig) besluttede jeg mig for at koge suppe til en dejlig svampesuppe. Der vil blive postet en masse supper og simreretter i efteråret, for jeg elsker den tid, blus under gryden, en lang gåtur i skoven, hjem og nyde den gode mad, i varmen.
Suppen er lidt tidskrævende, men er det hele værd. Kyllingen som suppen koges på, kan du anvende til en dejlig hønsesalat eller til retten som jeg poster i morgen, grove pitabrød med hummus, rød pesto og kylling.


Cremet svampesuppe til 6 personer:

1 kylling
2,5 liter vand
300 g. champignoner i halve eller kvarte
2 løg i kvarte
4 fed hvidløg
2 laurbærblade
2 spsk. salt
10 sorte peberkorn

Fyld:
250 g. østershatte
250 g. brune markchampignoner
250 g. champignoner
1/2 l. piskefløde
muscatnød, salt og peber

Brødcroutoner laves af brød skåret i tern og ristet i olivenolie på en pande med salt til ternene er sprøde og brune.










Hæld 2,5 liter vand i en suppegryde og tænd for varmen imens du ordner kyllingen.
Klip overflødigt skind og fedt af kyllingen. Skyl den godt udvendig og indvendig. Læg den med brystsiden opad i vandet i gryden, sammen med de 300 g. champignoner, løg, hvidløg, laurbærblade, peberkorn og salt.
Læg låg på og lad suppen småsimre i 10 min. Tag nu låget af og skum af. Læg låg på igen og lad kyllingen simre videre i 2 timer.















Der skal bruges en stor portion svampe til suppen, i alt 750 g. i den færdige suppe, det tager lidt tid at rense dem, bruger du rodskårne champignoner, skal du give dem et rent snit i stokken.

Efter 2 timer tager du kyllingen op af suppen. Lad den afkøle imens du sier suppen, så den bliver klar.

Hæld den klare suppe tilbage i gryden og tilsæt de hakkede svampe.














Når suppen igen er kommet i kog, skal den simre med svampene i 15 minutter.

Imens suppen simrer kan du plukke kødet af kyllingen og sætte det på køl, til senere brug.

Herefter hælder du fløden i og varmer den godt igennem.
Smag til med salt, peber og revet muscatnød.

Server suppen rygende varm med brødcroutoner og et drys hakket kørvel eller persille.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar