Farsbrødet er rigtig lækkert med en sødlig smag fra pastinak og persillerod.
Tilbehøret kan være alt fra en kålsalat, til ovnkartofler eller flødekartofler, pasta osv.
1 stort farsbrød til 4 personer i 2 dage:
800 g. hakket kalv og flæsk
250 g. finrevet persillerod
250 g. finrevet pastinak
2 dl. mælk
2 dl. havregryn
2 æg
2 løg, revet
1 spsk. timian
1 spsk. merian
1 strøget tsk. revet muscatnød
2 tsk. salt
friskkværnet peber
1 pakke bacon
Fremgangsmåde:
Rør alle ingredienserne sammen til farsbrødet. Det er en stor portion, så det gøres nemmest med fingrene.
Form til et "brød" og læg det i en bradepande.
Læg baconskiver henover.
Bages ved 200 grader i ca- 45 min. til en time, ovne varmer forskelligt, men bacon´en skal være sprød og gylden.
Server med det tilbehør du bedst kan lide.
Her med stuvede gulerødder og kogte kartofler og broccoli.
Stuvede gulerødder:
400 g. gulerødder, revet groft
20 g. smør
3 spsk. mel
4 dl. mælk
salt & peber
Smelt smørret i en gryde, svits gulerødderne kort, drys melet i og rør det godt rundt, tilsæt mælken, lad det tykne lidt og smag til med salt og peber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar