Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
onsdag den 27. marts 2013
Mandelpaneret victoriabars med broccoli, forårsløg og asparges
Aftenens menü skulle egentlig have været skindstegt sandart -efter en opskrift fra Løgismoses facebookside, men fiskehandleren havde desværre ikke sandart i dag.
Ej heller Netto kunne levere et par af de øvrige ingredienser, så det endte med ovenstående ret, som jeg freestylede af de ingredienser jeg havde indkøbt.
Mandelpaneret victoriabars, 2 pers.:
400 g. victoriabarsfilet
1 kop mandler, blendet til groft mel
1 æg (til panering)
Olie eller smør til stegning
Grønt:
1 bundt grønne asparges
1 bundt forårsløg
1/2 bundt broccoli
1 bundt dild
Sauce:
1 skalotteløg, finthakket (eller 2 spsk. hakket alm. løg)
1 spsk. smør
2 dl. fiskefond (eller 2 dl. vand + fisketerning)
1 dl. hvidvin
1 dl. fløde
lidt friskpresset citron
Tilbehør: evt. små smørristede kartofler - men retten kan sagtens stå alene.
Rens grøntsagerne og skær dem i mundrette stykker.
Hak dilden fint.
Damp grøntsagerne (bortset fra dild) i saltet vand i 1 minut. Skyl dem straks i en si med koldt vand og stil dem til side.
Sauce: smelt smørret i en gryde og klar løget. Hæld hvidvinen på og lad det reducere til 1/3.
Hæld fond på og lad det simre i 5 min. Tilsæt nu fløden, kog det godt igennem og smag til med salt, peber og evt. citronsaft.
Skær victoriafileterne i ca. 8-10 cm. stykker. Paner dem i æg og mandelmel og steg dem i olie eller smør i et par minutter på hver side. Læg dem på køkkenrulle.
Hæld grøntsagerne i saucen sammen med dilden, varm det igennem i 1 minut og anret med fisken, sauce og grøntsager samt evt. små smørristede kartofler.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar