lørdag den 29. december 2012

Burger med frikadellebøf og hjemmelavet rødkål


Vi har fået denne lækre - og børnevenlig burger til aften. Den hjemmelavede rødkål med æble og tranebær smager rigtig dejligt i burgeren. Du kan evt. supplere med et par skiver bacon, men den smager dejlig som den er.

4 pers.
Bøffer:
800 g. hakket kalv og flæsk
1 æg
1 stort revet løg
2 dl. mælk
1 spsk. timian
1 dl. rasp eller havregryn (måske lidt mere, farsen skal være så fast at du kan forme den)
salt og peber

Rødkål:
400 g. fintsnittet rå rødkål
2 økologiske æbler i små tern
1 rødløg i små tern
4 spsk. balsamico
4 spsk. rørsukker
4 spsk. tørrede tranebær (eller rosiner)
1 tsk. salt
peber
1 spsk. smør

Smelt smørret i en gryde. Svits rødløg bløde og tilsæt æbletern og tranebær.

Tilsæt kålen samt balsamico og rørsukker. Kog det igennem i et par minutter imens du rører i gryden.
Skru ned for varmen og læg låg på. Lad det simr for svag varme i 8-10 min.
Tag låget af gryden og stil det tilside, så det kan køle af imens du steger bøfferne.

Rør alle ingredienserne sammen til farsen og form 8 bøffer. Steg dem i ca. 5 min. på hver side.

Tilbehør:

Grove burgerboller, evt. mine Burgerboller

Samt remoulade til at smøre bund og top på bollen med (kan dog udelades)






Ingen kommentarer:

Send en kommentar