Der findes rigtig mange opskrifter på græskarsuppe.
Denne er på samme tid sød og syrlig og den knasende topping klæ´r suppen og fuldender smagen.
Og så er den lynhurtig at lave. Når græskarret er bagt, er arbejdsgangen bare 10 min.
Forret til 4 pers:
1 hokaido-græskar
6 dl hønsebouillon eller vand
1/2 - 1 dl. piskefløde eller madfløde (jeg brugte 18 % madfløde)
1 fed hvidløg
4 spsk æbleeddike
salt og peber
1 lille bundt basilikum
4 skiver brød
50 g græskarkerner
1 spsk olivenolie og salt
Vask græskaret, og sæt hele græskaret i ovnen i ca. 50 min. ved 200 grader.
(Sådan ser græskar´et ud når det er bagt)
Flæk det og tag kernerne ud. Skrab kødet ud med en ske og hæld det i blenderen. Tag gerne skrællen med.
Kom kogende bouillon og hvidløg i blenderen. Blend det hele godt igennem og smag til med eddike, salt og peber.
Hæld det over i en gryde, tilsæt fløde og varm suppen igennem.
Riv brødet i mindre stykker og rist dem sprøde i 1 spsk. olivenolie på en pande sammen med græskarkernerne. Drys salt ud over og rør rundt.
Vend brød og græskarkerner med grofthakket basilikum og drys det over suppen ved servering.
Og så er den lynhurtig at lave. Når græskarret er bagt, er arbejdsgangen bare 10 min.
Forret til 4 pers:
1 hokaido-græskar
6 dl hønsebouillon eller vand
1/2 - 1 dl. piskefløde eller madfløde (jeg brugte 18 % madfløde)
1 fed hvidløg
4 spsk æbleeddike
salt og peber
1 lille bundt basilikum
4 skiver brød
50 g græskarkerner
1 spsk olivenolie og salt
Vask græskaret, og sæt hele græskaret i ovnen i ca. 50 min. ved 200 grader.
(Sådan ser græskar´et ud når det er bagt)
Flæk det og tag kernerne ud. Skrab kødet ud med en ske og hæld det i blenderen. Tag gerne skrællen med.
Kom kogende bouillon og hvidløg i blenderen. Blend det hele godt igennem og smag til med eddike, salt og peber.
Hæld det over i en gryde, tilsæt fløde og varm suppen igennem.
Riv brødet i mindre stykker og rist dem sprøde i 1 spsk. olivenolie på en pande sammen med græskarkernerne. Drys salt ud over og rør rundt.
Vend brød og græskarkerner med grofthakket basilikum og drys det over suppen ved servering.
Jeg er fuldstændig vild med at dine opskrifter er så vildt nemme, men samtidig så lækre! Tak tak tak for en skøn blog :-)
SvarSlet...og go' weekend :-)
Mvh Carina
Tusind tak Carina, det er jeg glad for, dejligt med en trofast "læser" Skal nok give Dig flere af de hurtige og nemme opskrifter !
SvarSletGod weekend til jer også :-)