Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
lørdag den 29. december 2012
Burger med frikadellebøf og hjemmelavet rødkål
Vi har fået denne lækre - og børnevenlig burger til aften. Den hjemmelavede rødkål med æble og tranebær smager rigtig dejligt i burgeren. Du kan evt. supplere med et par skiver bacon, men den smager dejlig som den er.
4 pers.
Bøffer:
800 g. hakket kalv og flæsk
1 æg
1 stort revet løg
2 dl. mælk
1 spsk. timian
1 dl. rasp eller havregryn (måske lidt mere, farsen skal være så fast at du kan forme den)
salt og peber
Rødkål:
400 g. fintsnittet rå rødkål
2 økologiske æbler i små tern
1 rødløg i små tern
4 spsk. balsamico
4 spsk. rørsukker
4 spsk. tørrede tranebær (eller rosiner)
1 tsk. salt
peber
1 spsk. smør
Smelt smørret i en gryde. Svits rødløg bløde og tilsæt æbletern og tranebær.
Tilsæt kålen samt balsamico og rørsukker. Kog det igennem i et par minutter imens du rører i gryden.
Skru ned for varmen og læg låg på. Lad det simr for svag varme i 8-10 min.
Tag låget af gryden og stil det tilside, så det kan køle af imens du steger bøfferne.
Rør alle ingredienserne sammen til farsen og form 8 bøffer. Steg dem i ca. 5 min. på hver side.
Tilbehør:
Grove burgerboller, evt. mine Burgerboller
Samt remoulade til at smøre bund og top på bollen med (kan dog udelades)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar