Den smager rigtig dejligt og er hurtig at lave.
De to dåser tomat, kan evt. erstattes af 1 kg. friske solmodne tomater, men det er ingen skam at bruge dåsetomater, de er jo plukket solmodne, før de konserveres.
Specielt i vintersæson giver det ingen mening at bruge danske tomater uden smag, eller udenlandske eksporterede tomater, som er plukket grønne og modnes på rejsen hertil.
Rustik tomatsuppe til 4 personer:
2 dåser hakkede tomater
2 hakkede løg
1 spsk. tørret basilikum
1 spsk. paprika
1/2 tsk. cayennepeber
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
2 dl. god bouillon (jeg bruger kalvefond fra Touch of Taste) mængden er i blandet forhold!
1/2 - 1 dl. fløde
2 tsk. sukker
salt og peber
1 håndfuld små grove pastaer, som koges inden de hældes i suppen.
Tilbehør:
Skyr fraiche/creme fraiche og godt brød eller croutoner til drys. Og evt. ristet torsk som jeg har lagt i midten af suppen her.
Fremgangsmåde:
Svits løg, hvidløg og basilikum i olien, til det er klaret, uden at det tager farve.
Tilsæt de to dåser tomater, samt de øvrige krydderier + sukker.
Tilsæt bouillon og lad suppen simre for svag varme under låg i ca. 15 min.
Blend suppen.
Tilsæt fløde og pasta, varm suppen igennen i 2 min. og servér med skyr eller creme fraiche på toppen.
Den MÅ prøves, tomatsupper er og bliver min favoritsuppe, hvis den da ikke lige står på nogen af de gamle supper som grønkålssuppe, gule ærter m.m.
SvarSletHej :-) Tak for din kommentar, suppen her er rigtig lækker, men de gamke supper som du nævner er også så dejlige, specielt grønkålssuppe :-) Held og lykke med suppen, kh. eva
Slet"gamle" skulle der stå
Slet