Skt. Hans er lige om hjørnet og hvad skal vi så grille i år?
Det her kunne være et bud; bearnaise kartoffelsalat med masser af frisk estragon, det smager himmelsk! Og grillede chili-cheddar pølser.
Bearnaise kartoffelsalat til 4 pers.:
1 kg. små nye danske kartofler
340 g. creme fraiche 18%
2 spsk. god mayo, evt. Hellmanns
1 spsk. gurkemeje
1,5 spsk. sirup
4 spsk. friskhakket estragon
1-2 spsk. bearnaiseessens
Salt & friskkværnet peber
Topping: frisk estragon & friskkværnet peber
Tilbehør: 1-2 grillpølser pr. pers.
Fremgangsmåde:
Vask og skrab kartoflerne. Kog dem i 8 min. sluk for varmen og lad dem trække under låg i 4 min. (Dette gælder for små kartofler på valnødde str.) afkøl.
Træk bladene af estragonstilkene og hak dem. Gem lidt til topping.
Rør cremefraiche, mayo, bearnaiseessens, gurkemeje, sirup og hakket estragon sammen. Smag til med salt og peber og evt. mere sirup & essens.
Skær kartoflerne i mundrette stykker og vend dem i bearnaisesressingen.
Anret i en skål og top med frisk estragon og friskkværnet peber.
Snit pølserne 1/3 ned i riller og grill dem på havegrillen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar