mandag den 27. marts 2023

Varm kartoffelsalat (sur/sød kartoffelsalat)

 

Vi fik grillede lammepølser i aftes med en gang go’ gammeldags varm kartoffelsalat. Sidstnævnte har jeg dog først lært at sætte pris på som voksen. 


Varm kartoffelsalat til 2 pers.:

1/2 kg. øko kartofler (skrællet vægt)

30 g. godt øko smør (ikke blandingsprodukt)

2 mellemstore løg

60 g. sukker

3/4 dl. eddike (alm. brunt)

1/2 dl. vand

Pynt: purløg 

Fremgangsmåde:

Skræl og kog kartoflerne i saltet vand til de er næsten møre, men stadig har lidt bid. Afkøl og skær i mundrette bidder.

Løg skrælles og skæres i halve skiver. 

Smelt smørret i en rummelig gryde og blank løgene af deri. De må ikke blive brune, kun blanke. 

Tilsæt sukker, eddike og vand. Tilsæt kartoflerne og lad det simre stille i 5 min. uden låg. 

Smag til med salt ig friskkværnet peber. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar