tirsdag den 21. marts 2023

Cheesecake Påskeæg

 



Det er slet ikke svært at lave de fineste påskeæg med cheesecake fyld.  

Jeg har brugt chokoladeæg på 16 cm. men du kan sagtens vælge at bruge halvt så store æg og lave 4 stk. i stedet for 2 stk.

Cheesecake Påskeæg 2 stk.: 

1 chokoladepåskeæg 16 cm. højt (lys eller mørk, eller et af hvert)

Cheesecake: 
160 g. friskost
1/2 vaniljestang 
35 g. flormelis
saft og skal fra en limefrugt
2 blade husblas
2 dl. piskefløde

bund:
80 g. kryddersmåkager (eller Digestive kiks)
20 g. smeltet smør

Pynt: diverse påskeæg, små påskeharer, smeltet chokolade, spiselige blomster osv.

Fremgangsmåde:
Husblas lægges i blød i koldt vand.

Kryddersmåkagerne lægges i en frysepose og bankes på med en hård genstand, til de bliver til krummer. Det smeltede smør røres i. Afkøl.

Chokoladeægget lægges på køkkenrulle på et viskestykke og med en varm kniv (evt. opvarmet af lighter) skæres det forsigtigt igennem i samlingen, så du får to halve skaller.
(Her laver jeg dobbelt portion)

Kryddersmåkageblandingen fordeles i de to halve skaller i bunden og presses ned så overfladen er plan.

Friskosten røres med flormelis, vaniljekorn, limesaft og limeskal.

Fløden piskes til blødt skum.

Husblas lægges i en lille gryde, med det vand som følger med, når du flytter det. Varm op ved svag varme, til det smelter. 
Tag gryden fra varmen. Tilsæt 1 tsk. flødeskum og rør godt rundt. tilsæt 3 mere, en ad gangen, så temperaturen langsomt sænkes. Rør flødeskum og friskost sammen og tilsæt husblasblandingen og rør det sammen med en dejskraber.

Fyld flødeostblandingen over i skallerne, til det når op til kanten. Pres de små chokoladeharer lidt ned i osteblandingen og sæt skallerne på køl i mindst 4 timer.

Tag æggene ud og pynt dem færdigt med det resterende pynt og smeltede chokolade.







 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar