I min have har jeg et lille område med Ramsløg. Jeg plantede dem for 5 år siden og de breder sig langsomt. Der er endnu kun nok til en portion pesto eller ramsløgsmør som jeg har lavet i dag.
Ramsløgsmør smager meget hen ad hvidløgssmør, men du får ikke hvidløgsånde af det, det er da smart😊
Smørret blev i dag brugt til dette Ramsløgflûte
Ramsløgsmør
100 g. godt økologisk smør (ikke blandingsprodukt, ægte smør)
30 g. friske ramsløgblade
1/2 tsk. flagesalt
Evt. lidt revet citronskal fra en øko. citron
Fremgangsmåde:
Stil smørret ud på køkkenbordet i god tid, så det bliver blødt.
Ramsløgbladene skylles grundigt i flere hold vand og slynges fri for vand i et rent viskestykke.
Blend ramsløgbladene i en minihakker eller foodprocessor. Tilsæt det bløde smør og kør det med, til smørret er fint lysegrønt.
Rør flagesalt i med en ske.
Opbevar smørret på køl. Drys lidt flagesalt på toppen når det skal spises.
Slurp
SvarSlet