mandag den 10. maj 2021

Ramsløgsmør

 

I min have har jeg et lille område med Ramsløg. Jeg plantede dem for 5 år siden og de breder sig langsomt. Der er endnu kun nok til en portion pesto eller ramsløgsmør som jeg har lavet i dag. 

Ramsløgsmør smager meget hen ad hvidløgssmør, men du får ikke hvidløgsånde af det, det er da smart😊

Smørret blev i dag brugt til dette Ramsløgflûte

Ramsløgsmør 

100 g. godt økologisk smør (ikke blandingsprodukt, ægte smør)

30 g. friske ramsløgblade

1/2 tsk. flagesalt

Evt. lidt revet citronskal fra en øko. citron 

Fremgangsmåde:

Stil smørret ud på køkkenbordet i god tid, så det bliver blødt.

Ramsløgbladene skylles grundigt i flere hold vand og slynges fri for vand i et rent viskestykke. 

Blend ramsløgbladene i en minihakker eller foodprocessor. Tilsæt det bløde smør og kør det med, til smørret er fint lysegrønt. 

Rør flagesalt i med en ske. 

Opbevar smørret på køl. Drys lidt flagesalt på toppen når det skal spises. 

1 kommentar: