mandag den 18. maj 2020

Klassisk hønsesalat


Vi har haft besøg af min morbror og tante i dag til frokost og fik bl.a. smørrebrød, hvor denne hønsesalat indgik. Den er kalorieholdig ja, men det giver bare så meget mere til smagen, når man skruer op for fedtprocenten på creme fraichen. Så lad det være, den sjældne gang det sker, at der kommer sådan noget på bordet. Og ellers kan du sagtens erstatte den med en 18% creme fraiche.

Klassisk hønsesalat til 4 pers.:

2 kyllingebrystfileter
250 g. champignon
75 g. aspargessnitter (jeg bruger asparges fra glas og skærer i mindre stykker)
200 g. creme fraiche 38%
2 spsk. god mayonnaise (evt. Helmanns)
1 spsk. sød fransk sennep
til tilsmagning:
salt, friskkværnet peber samt frisk citronsaft.

Fremgangsmåde:
læg kyllingebrystfileterne i en gryde og hæld vand ved så det kun lige dækker. Tilsæt 10 sorte peberkorn, en spsk. salt og evt. afbrækkede aspargesender hvis du har, ellers udelad det.
Kog op og lad det simre for svag varme i 25 minutter, under låg.
Tag kyllingebrystfileterne op og lad dem afkøle helt på køkkenbordet.

Rens champignonerne og skær dem i tykke skiver. Rist dem gyldne i smør på en pande. Krydr godt med salt og peber og afkøl dem.

Skær kyllingebrysterne i mellemstore tern, skær aspargesene i stykker på ca. 2-3 cm. (Dryp dem godt af først)

Bland kyllingetern med asparges og champignoner. Men gem lidt champignoner til pynt.

Rør creme fraiche med mayonnaise og sennep. Hæld det over kyllingeblandingen og rør det godt sammen. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Server ovenpå ristet brød eller rugbrød og top med ristet bacon, pink syltede løg, sprøde æbler og champignoner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar