I går fik vi dette lækre pull-apart brød til vores kartoffel-porresuppe med fyld af hvidløgssmør, persille og cheddar.
Brødet kan også sagtens serveres som snackbrød til et glas bobler eller rødvin, eller som tilbehør til en pastaret osv.
Pull-Apart Brød med hvidløg og cheddar, 1 stk.
2 dl. lunkent vand
20 g. øko. gær
8 g. flagesalt
2 spsk. olivenolie
275 g. mel gerne tipo 00 eller manitoba
Fyld:
100 g. revet cheddar-ost
1 håndfuld persille, finthakket
40-50 g. hvidløgssmør
Til pensling: 1 sammenpisket æg.
Fremgangsmåde:
Opløs gær og salt i det lunkne vand. Tilsæt olie samt mel. Kør dejen godt igennem på røremaskine, til den slipper skålens sider, ca. 7-8 min.
Drys et tyndt lag mel over dejen og lad den hvile under et klæde i ca. 20 min.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til et rektangel. Del den i firkanter på ca. 12 x 12 cm. med et pizzahjul eller en kniv.
Drys ost og persille på dejen og læg en gavmild teskefuld hvidløgssmør på hver dejfirkant.
Fold hvert dejstykke 1 gang sammen og læg dem ovenpå hinanden i en brødform (ca. mål 26 x 12 cm.), som du stiller på højkant. Åbningen på samlingerne skal være øverst.
Stil formen ned på bordet og lemp brødet på plads midt i formen. Lad brødet hæve tildækket et lunt sted i 45 min.
Pensl med sammenpisket æg og drys evt. lidt mere ost på toppen.
Bag brødet midt i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20 min., eller indtil det er gyldent.
Træk brødet lidt fra hinanden i toppen, men hjælp fra to gafler, så det er nemt at brække stykker af det. Nyd det lunt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar