onsdag den 25. december 2019

Julefrikadeller


I min barndom, var små julefrikadeller en del af julemaden hos min mormor og morfar, juleaften, sammen med andesteg, flæskesteg og julemedister.

I mit voksne liv hører frikadeller ikke til juleaften, men gerne til julefrokost i dagene efter jul.

Julefrikadeller:

500 g. hakket kalve-og svinekød
1 æg
1 dl. fløde
1 stykke toastbrød eller andet hvedebrød
1 lille løg, fint revet
10 g. salt
1/2 tsk. allehånde
1 lille stk. stødte nelliker
1 tsk. revet muskatnød
friskkværnet peber
3 spsk. mel

Andefedt eller olie og smør til stegning.

Fremgangsmåde:
Læg toastbrødet i en dyb tallerken og hæld fløden over. 
Rør kødet med salt, til det er sejt. Evt. på røremaskine med k-spade. Tilsæt æg, løg og krydderier. 
Når brødet har trukket al fløden til sig og er blevet blødt, røres det i farsen. Rør mel i til sidst og steg frikadellerne sprøde i enten andefedt eller en blanding af smør og olivenolie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar