De lækreste bløde kanelsnegle med sprød karamelliseret overflade.
Er der noget bedre end en lun nybagt kanelsnegl lige fra ovnen? Ikke hvis du spørger mig.
Her har sneglene fået en voksen- og en børnevenlig topping med hhv. mørk smeltet chokolade og hvid glasur.
12 store kanelsnegle
75 g. smør
2,5 dl. mælk
25 g. øko. gær
1 stor spsk. sukker
1/4 tsk. salt
1/2 tsk. kardemomme
ca. 400 g. mel
Remonce:
150 g. stuetempereret smør
75 g. farin
1, 5 spsk. kanel
Til pensling: 1 sammenpisket æg samt lidt sukker
Topping: smeltet mørk chokolade, hakkede pistacienødder og/eller hvid glasur
Fremgangsmåde:
Smelt smørret for svag varme i en lille gryde. Tilsæt mælken og varm op til "lillefingervarm"
Tilsæt sukker, salt og kardemomme og opløs gæren heri.
Tilsæt melet lidt ad gangen, det er ikke sikkert du skal bruge det hele. Rør dejen godt på røremaskine eller ælt i hånden. Drys et tyndt lag mel over dejen og lade den hæve et lunt sted med et klæde over i en halv times tid.
Rør remoncen sammen.
Drys lidt mel på køkkenbordet og rul dejen ud til et rektangel på ca. 45 x 25 cm.
Smør remoncen ud over hele dejfladen i et jævnt lag og rul sammen på den lange led (så får du større snegle) Skær snegle af ca. 3 cm. tykkelse og læg dem på to bageplader med bagepapir.
Lad dem hæve i ca. 45 min.
Tænd ovnen på 225 grader (alm. ovnvarme)
Pensl sneglene med æg og drys et tyndt lag sukker på toppen, så får de en sprød overflade.
Bag sneglene midt i ovnen, en plade af gangen i ca. 10 min. eller indtil de er gyldne og sprøde.
Afkøl i 10 min. og dekorer med chokolade og glasur. Nyd dem imens de stadig er lune.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar