onsdag den 25. oktober 2017

Lasagnesuppe med burrata



Vi fik denne lasagnesuppe forleden. Jeg elsker mættende supper med meget fyld.
Min mand undrede sig over, at de gode ingredienser til lasagne, blev brugt til suppe, når man lige så godt kunne lave en gang lasagne ud af dem. Mandelogik, ja :-)  men suppen her er fedtfattig, sammenlignet med lasagne, proppet med fed ostesovs og meget pasta, og den fedtfattige suppevariant kan kvinder godt lide ;-)

Jeg har tilsat selleri til suppen, og selvom du måske ikke er vild med selleri, bør du ikke udelade det. Suppen smager på ingen måde af selleri, men tilfører god smag. Selleripulver findes i rigtig mange færdigretter, netop som smagsgiver.

Lasagnesuppe til 4 pers.:
450 g. hakket oksekød (køb ordentligt slagterkød, det betaler sig ift. smagen)
150 g. bacon i tern
200 g. knoldselleri i små tern, eller groftrevet
1 stort løg, finthakket
4 mellemstore gulerødder i små tern, eller groftrevet
2 fed hvidløg, presset
1 stort glas purerede tomater (eller to dåser flåede tomater)
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret basilikum
4 spsk. koncentreret tomatpuré
6 dl. kalvefond
1 tsk. sukker
1 nip cayennepeber
salt & peber.

fyld:
6 fuldkorns lasagneplader
2 kugler burrata
revet cheddarost (kan udelades, for en slankere suppe)

Tilbehør: godt brød

Fremgangsmåde:
Steg bacon sprødt i lidt olivenolie. Fisk det op og steg løg og selleri i baconfedtet.
Tilsæt oksekød og brun det af, inden du tilsætter gulerødder, hvidløg samt tomatpuré.
tilsæt de purerede tomater og fond.
Når suppen er kommet i kog, brækker du lasagnepladerne i 6 firkanter pr. plade og rører dem i suppen. Sæt låg på og lad suppen småsimre i 10-12 min.
Smag til med sukker, salt, peber og cayennepeber.

Nyd suppen varm, med topping af burrata, oregano og evt. persille.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar