onsdag den 15. februar 2017

Svensk pølseret


I aftes fik vi denne gamle klassiker, svensk pølseret.
Det sker ellers yderst sjældent og af samme grund var opskriften ikke på bloggen, men det er den nu, hvis andre skulle have lyst til at genskabe den gamle ret, som efter min mening smager rigtig dejligt.
De røde pølser har jeg udskiftet med wienerpølser af god kvalitet.
Opskriften rækker til to voksne og to mindre børn.

Svensk pølseret:
700 g. kogte kolde kartofler
6 wienerpølser af god kvalitet
1 stort løg, finthakket
70 g. koncentreret tomatpuré
1 spsk. paprika
2,5 dl. mælk
1/2 dl. piskefløde (kan evt. erstattes af mælk)
1/2 tsk. sukker
salt & peber

Drys: purløg

Fremgangsmåde:
Pil de kogte kolde kartofler og skær dem i tern.

Skær pølserne i mindre stykker og hak løget fint.

Varm lidt olie i en gryde og steg løg til de bliver blanke.
Tilsæt pølsestykkerne sammen med paprika og tomatpure, steg videre i et par minutter og tilsæt mælk og fløde og til sidst kartofler.
Rør det godt sammen, smag til med sukker, salt og peber og server med et drys purløg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar