onsdag den 20. maj 2015

Bananbrød uden sukker og hvede



Jeg havde tre meget modne bananer liggende, som skulle bruges i dag, og de blev forvandlet til dette virkelig lækre bananbrød.
Vores 5 årige søn var også helt vild med brødet, som han spiste med koldt smør og syltetøj. Jeg foretrækker det dog med koldt smør alene, men det smager også dejligt uden smør.

1 Bananbrød:

3 modne bananer
3 æg
2 spsk. kokosolie
1/2 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
75 g. pecannødder (eller valnødder)
50 g. 70 % chokolade (kan udelades)
100 g. havremel (eller blendede havregryn)
50 g. sigtet speltmel

Pynt: 1 banan skåret på langs

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader.

Mos bananerne og bland dem med æg, salt og kokosolie.

Tilsæt hakket chokolade, hele pecannødder, og bagepulver. Rør havremel og speltmel i, og hæld dejen i lille en brødform.
Pres en flækket banan lidt ned i dejen. 

Bages i 35-40 minutter, eller indtil en kødnål kommer ren op, når den stikkes i midten af brødet.

Nyd det lune brød med koldt smør, eller bare som det er.

4 kommentarer:

  1. Kan man bruge en anden olie?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det kan du sagtens Marianne, olivenolie eller rapsolie :-) vh. eva

      Slet
  2. Hejsa Eva
    Så er kagen i ovnen med lidt udskiftning af:
    Spelt til grahamsmel
    70% chokolade til 80%
    -salt
    Så nu er jeg spændt på resultatet
    Mvh annette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Annette hvor spændende, hvordan blev det? Kh. Eva

      Slet