fredag den 25. januar 2013

Coq au vin


Igen en gammel klassiker, men i nyfortolkning af Lone Kjær.
Det som gør at den udskiller sig fra andre udgaver af samme ret, er at champignonger, bacon og perleløg ikke simrer med i gryden og bliver slattent. Det laves på panden ved siden af, og hældes over retten ved serveringen. En virkelig god og ærlig ret, med stor smag. Har ændret en smule på opskriften, skriver den som jeg lavede den....

Coq au vin, 4 pers.;

1 unghane eller stor kylling
2 løg, hakket
1/2 knoldselleri i små tern
4 gulerødder i halve skiver
2 spsk. hvedemel
2 fed hvidløg, presset
5 dl. rødvin
3 kviste frisk timian
1 laurbærblad
150 g. bacon, i tern
250 g. friske perleløg
4-500 g. champignoner i skiver
1 håndfuld frisk bredbladet persille
evt. balsamicoeddike
Salt og peber

Tilbehør:
kartoffelmos eller godt brød.

Parter kyllingen i 8 stykker, så du har 2 overlår, 2 underlår og 4 halve stykker bryst. Krydr kødet med salt og peber. Varm lidt olie i en stor gryde og brun kyllingestykkerne godt. Læg dem tilside.
Svits løgene til de bliver blanke, men ikke brune. Hæld dem op til kødet.
Svits gulerødder, selleri og presset hvidløg  i gryden et kort øjeblik.
Drys melet over og rør det sammen med grøntsagerne.
Kom kød og løg tilbage i gryden og hæld rødvin på, lidt ad gangen.
Tilsæt timian og laurbærblad og læg låg på. Lad det simre under låg i ca. 45 min.

Steg imens bacon sprødt på en pande og afdryp det på køkkenrulle.

Pil perleløgene og blanchér dem i kogende letsaltet vand. Kassér kogevandet og afdryp.

Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Rist perleløg og champignoner på en pande ved god varme til de er gyldne. Drys hakket persille over.

Tag låget af gryden og lad det simre videre i et kvarters tid, til saucen er en smule reduceret.  (Tilsæt evt. en smule sovsekulør, hvis du ikke bryder dig om bordeauxfarvet sauce)
Smag til med salt og peber og evt. balsamicoeddike. Drys bacon, perleløg og champignoner over retten og servér.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar