tirsdag den 20. august 2024

Chowder med paneret kuller

 



Indlægget indeholder reklamelinks. 
Sommeren er heldigvis stadig over os, men jeg er gået i suppemode og skal de kommende dage udvikle 4 supper for min gode samarbejdspartner Nordfra.com

Den første er denne lækre lidt spicy chowder med paneret kuller. Mit lille kræsne smagspanel herhjemme har godkendt, endda med ros, så den er nu på vintersuppelisten. 

Chowder med paneret kuller til 4 pers.:

100 g. bacon i tern
150 g. løg, hakket 
2 fed hvidløg, finthakket
175 g. kartofler, i små tern
150 g. gulerod, i tern
60 g. bladselleri, i skiver
100 g. porre, i skiver
2 spsk. tomatpuré
1 laurbærblad
1 spsk. røget paprika
1 spsk. sød paprika
1 nip cayennepeber
1 tsk. kardemomme 
2 dl. hvidvin 
1 liter hønsebouillon 
2,5 dl. piskefløde
2 friske majskolber 
Frisk dild

4 panerede kullerfileter, kan købes Her!

Tilbehør: ristede brødskiver, gnedet med hvidløg og dryppet med olivenolie. 

Fremgangsmåde:
Bacon steges sprødt i en rummelig gryde. 
Smid løg og hvidløg ned til bacon og baconfedtet og steg det klart. Tilsæt kartofler, gulerod og bladselleri samt laurbærblad og krydderier. Svits det godt igennem. Tilsæt tomatpuré og rist det et par minutter og hæld så hvidvin på. Lad vinen reducere til det halve. Tilsæt hønsebouillon og læg låg på gryden. Lad suppen simre for svag varme i 15 min. 

Imens suppen simrer, steges de optøede kullerfileter i smør og olivenolie, ca. 3 min. På hver side, til de er gyldne og sprøde. 

Tilsæt fløde til suppen og smag til med salt, peber og 1 tsk. sukker. 

Anret suppen i dybe tallerkener. Top med den sprødstegte kuller og pynt med dild, lidt paprika, som sies over suppen samt friskkværnet peber. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar