Indlægget indeholder reklamelinks!
Tom Yum er en krydderpasta med bl.a. citrongræs, hvidløg, galangarod osv. det smager rigtig godt og dejligt af citrongræs.
Tom Yum fiskeboller til 4 pers.:
20 fiskeboller Kan købes her!
1 stilk citrongræs
1 stor rød chili, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
Olivenolie + smør
2 store gulerødder, i skiver
1 stort løg, i både
3 dl. hønsebouillon
1 dåse fuldfed kokosmælk (den i brik fra Ãnglamark er bedst)
2 spsk. farin
Tilbehør:
Jasminris, chili, forårsløg og hakkede peanuts
Fremgangsmåde:
Fiskebollerne tøs op.
Fjern de yderste to lag på citrongræsset. Hak stænglen fint.
Steg citrongræs, hvidløg og chili i en blanding af smør & olivenolie.
Tilsæt Tom Yum paste og steg det med i et minut. Tilsæt løg og gulerødder og steg i et par minutter igen. Tilsæt nu hønsebouillon og lad det reducere til det halve.
Hæld kokosmælk og farin på og lad det blive gennemvarmt til det tykner lidt.
Læg fiskebollerne i saucen og rør rundt til de er blevet varme. Saucen må ikke koge og det tager kun 2-3 min. ellers kan fiskebollerne suge væske og hæve op.
Server med jasminris og et drys peanuts, chili og forårsløg på toppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar