Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
søndag den 28. januar 2024
Fiskeburger med tatarsauce🐟
onsdag den 24. januar 2024
Sesamnudler cremede og uimodståelige
Egentlig var jeg gået i gang med at lave vegetariske sesamnudler fra Vegetarisk Hverdags blog. Men da jeg opdagede, at jeg ikke havde mere tofu i fryseren, men til gengæld hakket kylling, blev det udskiftet med det.
Nudlerne er simpelthen så cremede og lækre, billedet yder slet ikke retten retfærdighed!
Køb æggenudler af god kvalitet, det gør altså hele forskellen for smagen! Har du ikke en asiatisk købmand indenfor rækkevidde, så har SuperBrugsen nogle gode fra ‘Blue Dragon’ af og til har Netto dem også på spot.
Cremede sesamnudler til 4 pers.:
350 g. æggenudler af god kvalitet
400 g. hakket kylling 4-7% fedt (eller tilsvarende mængde fast tofu, revet groft)
4 forårsløg, skåret i tynde ringe
2 fed hvidløg, fintrevet
2 spsk. fintrevet frisk ingefær
2 spsk. soya
1 spsk. sesamolie
1 spsk. sirup
1 spsk. riseddike
Sovs:
4 spsk. tahin
2 spsk. soya
2 spsk. sesamolie
1 spsk. sirup
1 spsk. riseddike
Derudover:
3-4 pak choi
Crispy chiliolie
Sesamfrø
Fremgangsmåde:
Steg kødet hårdt i olivenolie. Tilsæt hvidløg samt den hvide del fra forårsløgene, (gem den grønne del til topping) samt masser af friskkværnet sort peber.
Rør ingefær, soya, sesamolie, sirup og riseddike sammen og tilsæt det til kødet. Svits videre, til kødet karamelliserer. Sæt gryden til side.
Rør alle ingredienser til sovsen sammen.
Skær en smule af stokken af pak choi og skær dem over på midten. lynsteg i olivenolie & smør, til kålen er brun og sprød.
Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Fisk nudlerne op af kogevandet direkte over i gryden med kød. Vigtigt at kogevandet gemmes! Hæld også sovsen over nudler og kød. Tilsæt nu kogevand, indtil nudlerne er omsluttet af en cremet sovs. Der skal en del kogevand til, start med 2 dl. og tilføj gradvist mere. Det skal være til den våde side, da nudlerne hurtigt absorberer væsken.
Anret i dybe tallerkener. Drys sesamfrø samt det grønne fra forårsløg over nudlerne.
Server stegt pak choi til samt crispy chili olie.
mandag den 8. januar 2024
Marry me chicken ravioli
Comfortfood når det er bedst.
Vi har fået denne lækre pastaret til aften. Den er hurtig at lave og smager himmelsk.
Marry me chicken ravioli til 4 pers.:
3 kyllingebrystfileter
3 spsk. mel
1 spsk. paprika
Salt og peber
500 g. Ravioli med svampefyld (Rema1000)
2 løg i både
2 fed hvidløg, i tynde skiver
3 dl. hønsefond
2,5 dl. piskefløde
4 spsk. soltørrede cherrytomater (Rema1000)
1 dl. friskrevet parmesan
1 spsk. tørret oregano
1 tsk. chiliflager
4 spsk. hakket persille
1 håndfuld ristede pinjekerner
Fremgangsmåde:
Kog raviolien efter pakkens anvisning. Brus den over med koldt vand i en sigte. Stil den til side.
Rør mel, paprika, salt og peber sammen og vend kyllingebrysterne deri. Steg dem i olie på en pande til de er gyldne og gennemstegte. Sæt dem til side.
På samme pande steges løg og hvidløg. Tilsæt mere olie, hvis nødvendigt. Tilsæt hønsefond og lad det reducere en smule. Tilsæt oregano, chili og piskefløde. Lad det simre i et par minutter og hæld så den afdryppede ravioli i panden.
Rør parmesanosten og de soltørrede tomater i og top med den stegte kylling, skåret i skiver samt hakket persille og ristede pinjekerner.