onsdag den 2. august 2023

Tun Alla Milanese

Tun alla Milanese er tun som er paneret og stegt i få sekunder på en meget varm pande, så det stadig har en rå kerne. 

Det er vigtigt at tunen er rå i midten, ellers bliver den sej og uspiselig. 

Det er en virkelig lækker ret, som er lavet på under 30 min. Ren Comfortfood.

Tun alla Milanese til 4 pers. 

4 tunfileter på mindst 2 cm. i højden (evt. de frosne fra Rema1000) 

1 stort æg 

3 dl. rasp (både fin og panko kan bruges)

400 g. spaghetti 

100 g. kapers

2 fed hvidløg

2 røde chili

1 håndfuld frisk mynte

1 håndfuld frisk salvie

100 g. friskrevet parmesan

Kogevand fra spaghettien 

1 usprøjtet citron 

God olivenolie og godt øko. smør (ikke blandingsprodukt)

Salt

Friskkværnet sort peber 

Fremgangsmåde:

Kapers drænes for vand i en sigte. 

Hvidløg hakkes fint, mynte og salvie trækkes af stilkene og hakkes fint. 

Lidt olivenolie og smør smeltes på en rummelig pande. Hvidløg og chili blankes og krydderurter og kapers tilsættes. Lad det stege i 5 minutters tid, uden at hvidløget branker. Skrab det over på en tallerken. 

Læg tunen på køkkenrulle, så den er så tør som muligt (dette kun, hvis du bruger optøet tun)

Pisk ægget sammen og vend tunfileterne deri og derefter i rasp. 

Kog spaghettien al’ dente. Imens spaghettien koger steger du tun; (husk at gemme kogevandet!)

En god sjat olivenolie samt en god klat smør, varmes op på en meget varm pande. Tunen lægges på panden og steges i ca. 20-30 sekunder på begge sider. Vigtigt at det ikke får for meget! Er tunen gennemstegt er den ‘ødelagt’ Tag tunen fra panden i en fart og læg den på køkkenrulle. Kværn salt over tunen.  

Smid de stegte grøntsager tilbage på panden, som du har stegt tun på. Lad fedtstoffet være der, det bidrager med smag. Varm panden op, og hæld først 3 dl. kogevand fra spaghettien på, sammen med spaghettien og juster med mere kogevand, indtil det har en passende konsistens, det skal være lækkert cremet, uden at sejle i vand. Tilsæt osten, smag til med salt og peber. 

Anret med det samme i dybe tallerkener og læg tunen øverst, skåret midt igennem.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar