mandag den 9. august 2021

Grillede marinerede peberfrugter

 

Vi har spist en del Italiensk mad denne sommer. Flere forskellige pastaretter, pizza og småretter har vi nydt på terrassen. Jeg er blevet ret glad for de simple retter, med få ingredienser lavet af gode råvarer. 

Peberfrugterne her er ingen undtagelse. Den lokale brugs havde tilbud i går, så jeg lavede denne portion, som blev nydt til lidt stegt laks. 

Du kan servede dem som en del af et tapasbord, i en salat eller som tilbehør til kød eller fisk. De smager himmelsk👌🏻

Grillede peberfrugter: 

3 store røde peberfrugter

Marinade:

2 spsk. god olivenolie

1 spsk. hvidvins- eller æbleeddike

1 spsk. friskpresset citronsaft 

1/2 tsk. flagesalt

4 omgange peber fra kværn

Drys: frisk salvie

Fremgangsmåde:

Peberfrugterne vaskes godt og halveres. Stilk, kerner samt hvide lameller fjernes. Læg dem med skindsiden opad på bagepapir og sæt dem i en 250 grader varm ovn. 

Bag dem i 25-30 min. eller indtil skindet er sort. 

Læg dem i en lufttæt beholder med det samme og lad dem ligge og dampe af der i 1/2 times tid.

Træk forsigtigt skindet af og læg fileterne på en tallerken/fad. 

Pisk marinaden sammen og hæld den over fileterne. 

Drys med frisk salvie. 

Kan holde sig en uges tid på køl i lufttæt beholder. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar