søndag den 11. april 2021

Sprød brødstegt torsk med beurre blanc


Jeg er så heldig, at kunne hente frisk fisk hos kutteren Simone som ligger i Assens. 

I går hentede jeg friske torskefileter, åh det smager bare så dejligt, jeg foretrækker faktisk torsk frem for laks, synes det lyse milde kød er så lækkert, når bare det tilberedes nænsomt, som det meste fisk jo skal. 

Da vi boede på Østgrønland i en periode for 10 år siden, spiste vi rigtig meget torsk, da der var torsk til overflod i Tasiilaq hvor vi boede. Min mand nåede at blive træt af torsk, men ikke jeg. Til gengæld kræver det en lækker tilberedning hvis jeg skal have held med at få ham til at spise det, og retten i dag var han ganske begejstret for, grundet det sprøde brød på toppen og den dejlige franske smørsauce; beurre blanc. 

Sprød brødstegt torsk; 

Torskefileter, beregn ca. 250-300 g. pr. pers. 

Lyst brød (evt. ciabatta)

Smør og olivenolie 

Tilbehør;

Fine ærter

Smørstegte asparges, beregn 4 pr. pers.

Dild

Blomkål skåret på mandolinjern 

Små nye kartofler 

Beurre blanc, svarende til 2 pers.; 

1,5 dl. hvidvin

2 skalotteløg, fintsnittet 

100 g. koldt smør i tern

Flagesalt 

Fremgangsmåde: 

Til din beurre blanc koges skalotteløg og hvidvin i en lille gryde til det er reduceret til det halve. Sigt løgene fra og hæld reduktionen tilbage i gryden. Stil den til side til du skal bruge den. 

Sæt kartoflerne til at koge i saltet vand. 

Blomkålsbuketter skæres i tynde skiver på mandolinjern og lægges i koldt vand, til det skal bruges. 

Torskefileterne tjekkes for ben og lægges på køkkenrulle. Brødet skæres i 2 mm. tynde skiver (uden skorpe) 


Krydr torskefileterne godt med salt og peber og læg en skive brød på hvert stykke. 

Steg dem i rigeligt smør og olivenolie på en meget varm pande med brødskiven nedad i de første par minutter og så vender du og steger videre et par minutter på den anden side. Stegetiden afhænger af torskens tykkelse, men husk ikke at stege for længe, så får du et virkelig kedeligt stykke fisk. Når lamellerne begynder at skille er torsken færdig og som sagt, så tager det ca. et par minutter på hver side. 


Hold torskefileterne varme i en 100 g. varm ovn. 

Steg de skrællede hvide asparges i smør på samme pande som du har stegt torsk på. 

Fortsæt med saucen; varm din reducerede vin op og tilsæt det kolde smør. Pisk hele tiden til smørret et smeltet og saucen får rette konsistens. Tag gryden fra varmen og smag til med flagesalt. 

Anret nu: saucen fordeles på tallerkenerne og de smørstegte asparges lægges på. Derpå torsken og ærter samt blomkål. Pynt med frisk dild og evt. en spiselig blomst. 

Server kartofler til ved siden af. Gerne vendt i lidt smør og frisk dild. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar