Hjemmelavet hindbærmarmelade er bare det bedste. Jeg tror faktisk at hindbær er min yndlingsfrugt over alle.
Det tager ikke lang tid at lave hindbærmarmelade, og du kan sagtens bruge frosne hindbær, det er kun en fordel, da det så kan laves uden for sæson.
Hindbærmarmelade, ca. 3 glas:
600 g. Hindbær, gerne frosne
400 g. sukker
1 vaniljestang
Fremgangsmåde;
Kog bærrene i en rummelig gryde uden låg i ca. 5 min. eller indtil de er kogt sammen og væsker. Skrab kornene ud af vaniljestangen og tilsæt både korn og stang til hindbærgrøden. Tilsæt sukkeret og kog videre uden låg i 10-15 min. eller indtil marmeladen er tyknet en smule. Den afkølede marmelade vil blive fastere end den lune.
Skyl sylteglas i spiritus eller atamon og hæld marmeladen på. Opbevar den på køl.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar