lørdag den 23. november 2019

Den dejligste æbleglögg


Sidste år lavede jeg denne æbleglögg, da vi havde vores naboer ovre til julehygge og den viste sig at være mere populær end den gode traditionelle rødvinsglögg og gryden var lynhurtigt tom.

Den er virkelig også god, krydret moderat og med blød rund smag af honning og æble. 
Du kan med fordel fordoble portionen og tage lidt fra til børnene inden du tilsætter rom, for de vil helt sikkert også synes, at den er et hit.

Du skal bruge en koldpresset æblemost af god kvalitet, ikke en juice fra koncentrat, det er vigtigt for et godt resultat.
Glöggbasen kan forberedes i god tid, da den kan holde sig på køl i op til en uge.

Opskriften er lånt hos min yndlings Adam Aamann.

Æbleglögg med ingefær og rom til 6 pers.

Glögg-base:
4 dl. god koldpresset æblejuice
4 cm. frisk ingefær i tynde skiver
2 stænger kanel
5 kardemommekapsler
3 kryddernelliker
1 stjerneanis
4 spsk. honning

Glögg:
1,1 liter god koldpresset æblemost
2 dl. mørk rom eller calvados
3 spsk. ingefær
2 spsk. citronsaft

Til servering: æbletern

Fremgagsmåde:
Kog alle ingredienserne til glöggbasen op i en lille gryde. Lad det småsimre i 15 minutter og lad det derefter stå i gryden på køkkenbordet og køle af. Jo længere det trækker, des større smag.

Sigt glöggbasen over i en større gryde og hæld æblemost og rom i. Varm langsomt op til lige under kogepunktet. Smag til med citronsaft og friskrevet ingefær, som presses mellem to spiseskeer.

Server i varmebestandige glas med friske æbletern.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar