onsdag den 20. april 2016

Spaghetti med tomatsauce og stegte kødboller



Dejlig middagsret som altid vækker glæde hos både store som små hjemme hos os. Jeg har brugt merian til farsen, det kan jeg godt lide, men du kan sagtens erstatte det med oregano eller basilikum. Jeg elsker den sprøde skorpe på kødbollerne, det giver lidt mere smag til kødet.

Spaghetti med kødboller til 4 personer:
500 g. hakket kalv og flæsk
1 tsk. salt
1 æg
2 spsk. koncentreret tomatpuré 
1 dl. friskrevet parmesanost
revet skal af en øko. citron
1 tsk. tørret merian
1 dl. vand
2 dl. rasp
friskkværnet peber, 4-5 omgange fra kværn

Tomatsovs:
1 glas purerede/hakkede tomater, ca. 400 g. (evt. De Cecco)
1 lille løg, revet 
1 fed hvidløg, presset
3 spsk. koncentreret tomatpure (evt. Urtekram på glas)
1 spsk. rød balsamico
1 tsk. rørsukker
1 håndfuld frisk basilikum (eller 1 spsk. tørret)
Salt og friskkværnet peber + mel til at trille kuglerne i inden stegning.

400 g. s paghetti eller evt. macaroni.

Fremgangsmåde:
Rør kødet sejt med saltet. Tilsæt løg, hvidløg, æg, vand, ost og krydderier. Rør godt sammen og tilsæt rasp til sidst. Lad den hvile på køl, imens du laver tomatsovs.

Tomatsovs: hak løget fint. Svits løg og hvidløg uden at det tager farve. Tilsæt tomatpuré, sukker samt balsamico. Svits det i et par minutter. Tilsæt de purerede tomater samt hakket basilikum. Lad det simre for svag varme under låg imens du steger kødboller. Blend evt. tomatsovsen. 

Læg spaghettien i kogende og saltet vand og kog efter pakkens anvisning.

Tril små kugler af farsen, vend dem i mel og steg dem gyldne i en blanding af smør og olivenolie. Ryst panden hele tiden i starten, for at få runde kødboller. Lad dem stege gyldne og sprøde.

Server spaghettien med tomatsovs, kødboller og et godt drys parmesan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar