tirsdag den 28. april 2015

Indisk Dahl / linsesuppe


Her er en dejlig vegetarisk linsesuppe, som mætter godt. Suppen er til den stærke side hvis du følger opskriften, så udelad cayennepeber, hvis der er børn der spiser med.

Indisk Dahl / linsesuppe til 4 pers.;

200 g. røde linser
3 mellemstore gulerødder
1 stængel bladselleri
1 dåse hakkede tomater, drænet for tomatjuice (hæld dem i en sigte)
1 stort løg
4 fed hvidløg
1 stykke ingefær på størrelse med en valnød
2 tsk. garam marsala
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. karry
1/2 - 1 tsk. cayennepeber
1 liter hønsefond/bouillon
1 lille dåse kokosmælk
salt og peber

Topping: tomater, chili og frisk koriander.

Snit gulerødder, læg og bladselleri i små tern. Riv ingefær og pres hvidløg.
Svits grøntsagerne med alle krydderierne, samt ingefær og hvidløg. Tilsæt hakkede tomater og linser og derpå hønsefond.
Lad suppen simre under låg, for svag varme i ca. 20 min.
Tilsæt kokosmælk og varm det igennem i 5 min.
Smag til med salt og peber.

Anret suppen i dybe tallerkener og top med tomattern, skiver af chili samt koriander.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar