Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
tirsdag den 28. april 2015
Indisk Dahl / linsesuppe
Her er en dejlig vegetarisk linsesuppe, som mætter godt. Suppen er til den stærke side hvis du følger opskriften, så udelad cayennepeber, hvis der er børn der spiser med.
Indisk Dahl / linsesuppe til 4 pers.;
200 g. røde linser
3 mellemstore gulerødder
1 stængel bladselleri
1 dåse hakkede tomater, drænet for tomatjuice (hæld dem i en sigte)
1 stort løg
4 fed hvidløg
1 stykke ingefær på størrelse med en valnød
2 tsk. garam marsala
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. karry
1/2 - 1 tsk. cayennepeber
1 liter hønsefond/bouillon
1 lille dåse kokosmælk
salt og peber
Topping: tomater, chili og frisk koriander.
Snit gulerødder, læg og bladselleri i små tern. Riv ingefær og pres hvidløg.
Svits grøntsagerne med alle krydderierne, samt ingefær og hvidløg. Tilsæt hakkede tomater og linser og derpå hønsefond.
Lad suppen simre under låg, for svag varme i ca. 20 min.
Tilsæt kokosmælk og varm det igennem i 5 min.
Smag til med salt og peber.
Anret suppen i dybe tallerkener og top med tomattern, skiver af chili samt koriander.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar