søndag den 16. november 2014

Varm chokolade med orange og flødeskum


Vi har i dag været på Egeskov Slot til julemarked, i det koldeste regnfulde vejr.
Køen til mad- og drikkeboderne var mega lang, så vil blev hurtigt enige om, at tage hjem og bage æbleskiver og lave varm chokolade.
Hjemmelavet varm chokolade, er ikke at sammenligne med købe-kakao. Hvis du ikke bryder dig om orangesmag, så udelader du bare appelsinskal

Varm chokolade til 4 personer:

1 liter sødmælk
100 g. 70 % chokolade
2 spsk. kakao
5 spsk. rørsukker
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. fintrevet appelsinskal, fra en vasket økologisk appelsin
et nip salt

Flødeskum til topping.

Hæld 1 dl. mælk i en tykbundet gryde. Bræk chokoladen i mindre stykker. Læg den i gryden og tilsæt sukker, vaniljesukker, appelsinskal, salt og kakao. Varm mælken langsomt op, og pisk indtil sukker og chokolade er opløst.
Tilsæt resten af mælken og pisk jævnligt imens du varmer det langsomt op. Det må ikke koge. Når chokoladen er lige under kogepunktet, hælder du den på 4 glas og serverer med flødeskum og et drys kakao på toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar