Her er en ny version af grove pitabrød, som blev rigtig gode.
Grove bløde pitabrød, 8 store:
5 1/2 dl. hvedemel
2 1/2 dl. grov mel, f.eks. rugmel, grahamsmel eller lign.
2 1/2 dl. lunkent vand (bland koldt- og kogt vand til rette temperatur)
1 æg
1/2 dl. solsikkeolie
15 g. gær
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, sukker og olie. rør til sukker og salt er opløst og tilsæt derpå mel og æg. Ælt det godt sammen.
Form 8 boller og tryk/rul dem flade til de måler ca. 14 cm. i diameter. Dejen skal være lige tyk over det hele, for bedst resultat.
Lad dem hæve på 2 bageplader i ca. 45 min.
Bages i ca. 10 min. ved 210 grader varmluft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar