Kødet steges med æbler og timian
Dette er en rigtig efterårsret. Svinekød og æbler er et perfekt match !
Skinkeklump er en udskæring, som man ikke ser så tit.
Kødet er meget magert, med en fin struktur, pas på med at stege det for længe ved for høj varme, så bliver det tørt.
Kødet er meget magert, med en fin struktur, pas på med at stege det for længe ved for høj varme, så bliver det tørt.
Retten er til den magre side, saucen er lavet på æblemost og en smule fond, den smager bare pragtfuldt !
Skinkeklump med æble-timiansauce til 4 pers.:
1 skinkeklump på ca. 1 kg.
15 g. smør
3 syrlige faste æbler i store tern
3 stilke frisk timian eller 1 spsk. tørret
3 stilke frisk timian eller 1 spsk. tørret
3 dl. æblemost
1idt flydende kyllingefond - eller bouillon, ca. 1 spsk. rørt ud i 3/4 dl. vand
Maizena rørt op i vand, til jævning.
Salat a´la waldorff:
1 dl. cremefraiche 9 %
1 dl. yoghurt med pære og banan
1 æble i små tern
lidt revet knoldselleri
1 håndfuld halve stenfri druer
1 dl. grofthakkede valnøddekerner
evt. citronsaft.
Tilbehør:
Kartofler
Dup kødet tørt og krydr det godt med salt og friskkværnet peber.
Brun det godt i en gryde og brun æbletern og timian med til sidst.
Hæld æblejuice og fond ved og lad det simre ved svag varme under låg i ca. 40-45 min.
Bland cremefraiche og yoghurt og tilsæt de øvrige ingredienser til salaten. Smag evt. til med lidt citronsaft.
Tag kødet op og pak det i folie imens du laver saucen.
Si væden over i en anden gryde. Mos æblerne godt i sien, så der kommer æblemos ned i saucen.
Jævn med maizena udrørt i vand og smag til.
Servér med kaftofler.
Lyder rigtig lækkert :) det prøver vi i aften, men tror jeg skifter mosten ud med hvidvin, og tilsætter lidt kapers i sauce. :)
SvarSletHej Frk. Hall ! Det lyder som en spændende variation, lad mig høre hvordan det blev :-)
SletKh. Eva
Rigtig fin blog Du har ! Skal vist prøve nogle af Dine opskrifter :-)
SvarSletHvor er timianen?
SvarSletÅh tak for reminderen, for jeg havde da helt glemt at skrive timian på ingredienslisten, det er rettet nu :-)
SletJeg brugte basilikum, da jeg ikke havde timian. Jeg kom en sjat øl i og en snittet porre også ... det smagte fantastisk. Alle vores 4 børn ville have mere sovs, fordi den var så go' :-D
SvarSletUhm! Det lyder også lækkert, mange tak for tippet :-)
SletHar opdaget at Brugsen har skinkeklumper i køledisken, det har jeg ellers ikke set tidligere, der har jeg skulle bestille dem hos slagteren :-)
Der står ikke hvor mange grader den skal ha
SvarSlet