Vi elsker denne ret hjemme hos os, som består af yndlingsingredienserne i forening, enkelt og lækkert!
4 pers.
400 g. fuldkornsspaghetti (jeg bruger altid Barilla´s)
4 laksesteaks
1 bundt hvide asparges (eller grønne)
1 bundt forårsløg
1 økologisk citron
1 håndfuld ristede pinjekerner
2 dl. friskbælgede ærter (kan erstattes af edamamebønner)
Persillepesto:
60 g. pinjekerner, tørristede på en pande, til de er lysebrune
2 fed hvidløg
1 bakke bredbladet persille
Ca. 50 g. parmesan, revet
ca. 1-2 dl. olivenolie
evt. en smule citronskal og –saft fra en usprøjtet citron
salt og peber
ekstra parmesanost og olivenolie
Rist pinjekernerne gyldne på en pande og lad dem køle let ned.
Blend alle ingredienserne til pestoen sammen og smag til med salt, peber og evt. lidt citron.
Hvor fin eller grov du ønsker den er op til dig, men jeg synes smagen kommer optimalt frem, hvis pestoen blendes til en lidt finere konsistens.
Sæt spaghettien over at koge. Rist imens laksen på en varm pande, et par minutter på hver side.
Snit forårsløgene i skrå snit.
Knæk aspargesene hvor de naturligt knækker, skræl dem (hvis du bruger hvide) og skær dem i mindre stykker. Blancher dem i 1 minut.
Anret spaghettien i en tallerken, dryp pestoen over i cirkler. del laksen hvor lamellerne naturligt er og læg den ovenpå spaghettien. Top med asparges, forårsløg, pinjekerner, revet citronskal, friskbælgede ærter og til sidst dryp citronsaft udover det hele.
Nyd!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar