torsdag den 31. januar 2013

Stenalderbrød uden mel
Jeg er den lykkelige ejer af Thomas Rode´s bog "Stenalderkost" Dette brød har længe været på "to do listen" og her i weekenden fik jeg det omsider bagt, efter ønske fra min mand.
Jeg havde ikke helt nok pinjekerner, så supplerede med paranødder. Det er et rigtig lækkert brød, et rigtig OMEGA-brød lavet udelukkende på kerner/nødder, æg og olivenolie.
Det smager supergodt til ost, og her kan du med fordel erstatte lidt af nødderne med tørrede figner, dadler, rosiner eller anden tørret frugt.

Efter at have gjort mig mine erfaringer med brødet, har jeg fundet ud af, at du får det langt bedste resultat, hvis du hakker hasselnødder og mandler groft og kun lader valnøddekernerne være hele i brødet. Jeg har ændret lidt på opskriften siden jeg postede den første gang. Har ligeledes fjernet pinjekernerne, da jeg ellers synes at brødet bliver for dyrt. (jeg kunne ikke smage pinjekernerne alligevel)


1 stenalderbrød:

100 g. grønne græskarkerner
100 g. hasselnøddekerner
100 g. mandler
100 g. valnøddekerner
100 g. solsikkekerner
100 g. hørfrø
100 g. lyse sesamfrø
5 æg
1/2 dl. god olivenolie
2 tsk. salt

Tænd ovnen på 160 grader.

Bland alle ingredienserne og hæld massen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.

 
Bag brødet i en time, afkøl - spis ! Gerne med ost, nam nam !

2 kommentarer:

 1. Mums, hvor er det godt :-) Tak for opskriften.
  Jeg kom dog til at lave en lille ændring ved en fejl, som viste sig at være helt fin. Jeg glemte nemlig at tilsætte olien, men det gør ikke spor. Brødet er superfint uden olie. Til gengæld hakkede jeg et par soltørrede figner, som blev tilsat. Jeg vil også prøve med tørrede tranebær næste gang. Eller dadler .... eller ...
  I det hele taget et brød med muligheder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej ;-) Mange tak for din kommentar, rigtig god info ang. olien, har nemlig selv tænkt over om den kunne undværes. Brødet er jo rigeligt fedtet i forvejen.
   Jeg tilsætter også lidt tørret frugt, for det meste lidt økologiske tørrede figner, det er specielt lækkert som tilbehør til ost. Kh. Eva

   Slet