torsdag den 10. januar 2013

Wok med kylling og risnudler



Jeg har besluttet mig for at blive bedre til at lave velsmagende wokmad. Har lavet meget wok gennem tiderne, men har ikke helt formået at få den rigtige intense smag frem.
Wok er sundt, men det skal helst ikke smage alt for sundt, så bliver det kedeligt at spise. I denne ret, har jeg smagt til med fiske- og østerssauce, og spicet den op med friske røde chili til et fint og smagfuldt resultat. Jeg skriver ikke mængdebetegnelse på opskriften, du kan selv tilpasse efter hvor mange der spiser med.

Wok med kylling og risnudler:
kyllingefilet i mindre stykker
mini majs
gulerødder
broccoli
forårsløg
champignon
røde chili
slikærter
hvidløg
2 æg, pisket let sammen
cashewnødder
østerssauce
fiskesauce
lidt brun farin eller sukker (røres op i lidt fiskesauce)
maizena
risnudler, kogt efter pakkens anvisning

Risnudlerne koges, hældes i en si og bruses med koldt vand.

Tørrist cashewnødderne i gryden eller wokken. Hæld dem ud på et stykke køkkenrulle.
Steg de sammenpiskede æg i wokken, rør i dem, så det bliver til røræg. Stil dem til side

Alle grøntsagerne skæres i mindre stykker, kyllingen ligeså.
Bland lidt maizena med vand. (hvis du bruger 500 g. kylling, skal du bruge 2 spsk. maizena og 4 spsk. vand)
Læg kyllingestykkerne i en pose egnet til madvarer og hæld maizenablandingen ved. massér godt så alle stykkerne bliver dækket.
Steg kyllingestykkerne i en meget varm wok, til det er gennemstegt.
Hæld alle de klargjorte grøntsager samt risnudlerne ved, og steg videre i 3-4 min. Grøntsagerne skal have "bid" så pas på med at stege dem længere end den nævnte tid. Smag til med østerssauce, og fiskesauce rørt op med lidt farin.
Tag wokken fra varmen og tilsæt røræg og cashewnødder.
Server straks.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar