søndag den 6. januar 2013

Cannelloni med rodfrugter


Beklager det dårlige foto !

Her er en dejlig fedtfattig ret, som har fulgt mig i mange år. Hvis du ikke er så vild med selleri, behøver du ikke gå udenom retten, for den smager ikke af det. Retten er proppet med grøntsager, og hvis du ønsker den endnu mere fedtfattig, kan du udelade osten i bechamelsaucen.


4 pers. (2 små og 2 store)

400 g. hakket oksekød (eller kalv og flæsk)
1/4 groftrevet selleri
2 store groftrevne gulerødder
1 porre i ringe
1 fed hvidløg, hakket
1 spsk. oregano
1 spsk. basilikum
1 spsk. timian
Salt og peber
1 dåse hakkede tomater.

1 pakke grove friske lasagneplader 250 g.

Bechamél:
7 dl. kogende eller varm mælk (jeg varmer det i microovnen)
15 g. smør
3 spsk. mel
3 spsk. revet parmesanost eller peccorino
Salt, peber og lidt revet muscatnød

Svits kødet. Tilsæt alle grøntsagerne samt krydderier og svits et par minutter. Hæld det halve af de hakkede tomater ved og varm det igennem. (resten af tomaterne skal bruges i bunden af fadet) Sæt gryden til side og lav bechamélsaucen.

Bechamél: svits smør og drys melet i gryden. Pisk konstant imens du gradvis tilsætter mælken. Bliv ved gryden og pisk under jævn varme, pas på at det ikke brænder på. Det tager lidt tid at bage saucen op til rette konsistens. Tilsæt ost og smag til med salt, peber og revet muscatnød.

Hæld resten af de hakkede tomater i bunden af et ildfast fad, bred det godt ud.
Del lasagnepladerne så hvert stykke er ca. 11. cm. Læg 2 store spsk. fyld på hvert stykke og rul det sammen. Bliv ved sådan. Jeg fik 10 ruller ud af min portion. Hvis du har fyld tilovers, breder du det ud over rullerne inden du hælder saucen på.


Hæld tilsidst saucen ud over rullerne. Drys evt. lidt ekstra revet parmesan på toppen.Bages ved 200 grader i ca. 30 min.

Salaten vi fik til aften, er vores yndlingssalat, som vi dog mest spiser om sommeren, men fandt de dejligste øko. cherrytomater i Netto, som smager af sol og sommer. Salaten består af:
Romaine salat, cherrytomater, avocado, oliven, ristede pinjekerner og en viniagrette.Ingen kommentarer:

Send en kommentar