onsdag den 16. januar 2013

Friske forårsruller / sommerruller med oksekød og tigerrejerDe er SÅ lækre de her friske forårsruller med oksekød og tigerrejer. Det er mad som jeg kunne spise hver dag, man bliver så dejlig mæt uden ubehag efter sådan en gang rå grøntsager og kød.
Min mand synes dog at det er tøsemad, og er ikke helt hooked på tanken om selv at skulle "rulle" sin mad.
Men fint nok, så kalder vi det tøsemad.

Friske forårsruller 4 pers.

2 møre oksesteaks
250 g. rå tigerrejer (de sorte)
2 modne avocadoer i skiver
4 gulerødder i tynde stave
1 rød peberfrugt
1 hjertesalat, snittet fint
4 forårsløg, snittet i tynde ringe
1 pose slikærter, blancheret i 1/2 minut og skåret i strimler
1/2 pakke risnudler
1 bundt thaibasilikum, kan købes hos etniske købmænd, jeg køber det hos Asian Market, Nørregade i Odense. Thaibasilukum er lidt grovere end alm. basilikum og smager lidt af anis.
evt. hakkede peanuts eller pistacier

Firkantet rispapir til forårsruller (jeg kunne kun få de runde ark, det fungerede også ok)

Dip:
hoisinsauce
sød chili sauce
soya

Læg risnudlerne i en skål. Overhæld dem med kogende vand, tilsæt salt og lad dem trække møre i vandet i 10 min. Hæld dem i en si og brus dem med koldt vand. Lad dem dryppe godt af.

Snit alle grøntsagerne

Rens tigerrejerne for skal og hale og evt. tarmstreng hvis den ikke er fjernet (den sorte streng langs rejens ryg) Skær dem over på langs. Steg dem på en varm pande i lidt olie i 1 minut. Læg dem på en tallerken og lad dem køle af.

Skær bøfferne i små skiver. Steg dem på en varm pande i 1 spsk. olie og tilsæt så 2 spsk. hoisinsauce. De skal kun stege til de er akkurat er møre, ca. 1-2 min. alt efter hvor tyndt du har skåret dem. Lad kødet køle af.

Sæt grøntsager, kød, rejer, risnudler, rispapir og dip på spisebordet og lad familien rulle deres egne ruller. Rispapiret opblødes i vand i ca. 30 sek. pr. ark. hæld lidt vand i en bradepande og dyp dem deri en ad gangen.
Bred fyldet ud på rispapiret, rul og skær evt. rullen over på midten.
Dyp i chilisauce, hoisinsauce og soya

Ingen kommentarer:

Send en kommentar