torsdag den 31. januar 2013

Asiatisk steaksalat med sesamdressing


Vi har fået denne lækre, lækre steaksalat her til aften, med god intens smag, uhm. Dressingen klæder salaten super godt, citrussmagen fra limefrugterne passer perfekt til det mørke kød. Salaten mætter godt i sig selv, men du kan jo evt. lidt servere godt brød til.

Hovedret til to sultne voksne:

2 møre oksesteaks
2 små hjertesalater
1 bundt grønne asparges
10 radisser
2 kiwifrugter
2 avocadoer
2-4 forårsløg
1 håndfuld basilikum

Dressing:
4 spsk. sød chilisauce
2 spsk. sesamolie
saften af 2 limefrugter
3 spsk. soyasauce
3 spsk. sesamfrø
2 spsk. hakkede cashewnødder

Bræk aspargsene hvor de naturligt knækker. Skær dem i mindre stykker og steg dem på en (grill) pande i et par minutter i lidt olie. Drys med groft salt og stil dem til side.

Steg bøfferne som du ønsker dem (jeg foretrækker dem rosa)

Skyl salaten og skær/riv den i mindre stykker, Bred den ud i et fad.
Skær radisserne i skiver, avocado og kiwifrugt i mindre stykker. Skær forårsløg i tynde ringe.

Skær bøfferne i tynde skiver.
Anret kød, frugt, basilikum og grøntsager ovenpå salaten.
Pisk dressingen sammen og hæld den over salaten.

4 kommentarer:

  1. Sikke en lækker opskrift - den kan jeg ikke vente med at prøve! Tak for den fine gennemgang:) Hilsen Anne.

    SvarSlet
  2. Hej Anne ! Mange tak for Din kommentar til opskriften og tak for at Du læser med! Den er rigtig lækker, så Du kan godt glæde Dig. Kh. Eva

    SvarSlet
  3. Hej Eva, Jeg bliver ved med at vende tilbage til din opskrift - så varierer jeg lidt - bruger mango og jordbær i stedet for kiwi. Tilsætter hvidløg og olivenolie - men altså af maven TAK :-)

    Hilsen
    Gry

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Gry😊 hvor lyder det bare dejligt med de variationer du har lavet! Det glæder mig altid med respons fra mine læsere, mange tak for det, kh. Eva

      Slet