onsdag den 16. november 2022

Bagt blomkål med sumak og syltede skalotteløg

 

Bagt blomkål er en undervurderet spise. Det smager bare så godt! Her med den lækreste yoghurtcreme med sumak, en rigtig umamibombe. 

Retten er inspireret af en opskrift jeg har fået af min gode veninde, Mette. Det er blevet en af vores yndlingsretter herhjemme. I bestræbelserne på at spise mindre kød, bliver det tænkt rigtig meget i grønne retter. 

Vi får den ofte med små filodejsruller med fetafyld og honning. 

Her til aften fik vi Onion Bahji som tilbehør. 

Bagt blomkål som tilbehørsret til 4 pers.:

1 stort blomkålshoved

Olivenolie 

Yoghurtcreme:

2 dl. græsk yoghurt 10%

2 spsk. olivenolie

Saft af 1/2 - 1 citron (smag dig frem)

1 spsk. honning

1 spsk. sumak 

2 spsk. friskhakket mynte 

1 lille hvidløgsfed, revet fint

Salt & friskkværnet peber

Syltede skalotteløg:

1 bananskalotteløg

1 tsk. sumak

2 spsk. friskpresset citronsaft 

1 spsk. olivenolie

1 spsk. friskhakket mynte

1 spsk. friskhakket koriander 

1/2 tsk. sukker

1 nip salt

Topping: 1 håndfuld valnøddekerner, groft hakket, lidt frisk mynte

Fremgangsmåde:

Skalotteløget skæres i tynde skiver og lægges på en tallerken. Citronsaft, olie, sukker, salt og krydderier piskes sammen og hældes over løgene, som trækker ved stuetemperatur til de skal bruges.  

Ovnen tændes på 220 grader varmluft. 

Blomkålen vaskes og skæres i skiver på 1 cm. Lægges på en bageplade med bagepapir og pensles med olivenolie. Krydres med salt og peber og bages i ca. 25 min. eller indtil det har brune kanter. 

Yoghurtcremen røres sammen imens blomkålen bager. 

Fordel yoghurtcremen rundt i kanten af en stor tallerken. Det bagte blomkål lægges i midten og de syltede skalotteløg fordeles ovenpå sammen med valnøddekerner og friskhakket mynte. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar