Her i en asiatisk version som smager SÅ godt! Blød perfekt tilberedt laks med sød/spicy glaze.
Vi fik sprød icebergsalat, tynde gulerodsstave, friske agurkeskiver, forårsløg og jasminris til. Og så hoisinsauce og citrongræschili, et perfekt match!
Asiatisk soyaglaseret laks til 4 pers.;
1 lakseside
Marinade:
3 spsk. hoisinsauce
2 spsk. soya (jeg bruger altid ‘Maggi Aroma’ det er den bedste soya som kan købes hos etniske købmænd)
1 spsk. sesamolie
1 spsk. farin
1/2 tsk. sambal oelek
1 hvidløg, revet fint
1 spsk. friskrevet ingefær
Saft af 1/2 citron
Friskkværnet sort peber
Topping:
2 forårsløg
Sesamfrø (lyse eller sorte)
Frisk rød chili
Fremgangsmåde:
Find din største stegepande frem.
Skær halesrykket af, så laksen passer præcis i panden. Halestykket kan fryses til en omgang Lakserillette
Marinaden piskes sammen.
Steg laksen i smør & olivenolie, først på skindsiden i 3-4 min., derefter på kødsiden også i 3-4 min.
Laksen vendes over på et fad.
2/3 af marinaden hældes på panden og koges kort op. laksesiden lægges på panden igen med kødsiden nedad. Den steges færdig til den er akkurat gennemstegt, det tager 1-2 min. Laksen anrettes på et fad og den resterende 1/3 af marinaden pensles på.
Drys med frisk forårsløg, chili og sesamfrø.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar