tirsdag den 8. november 2022

Asiatisk soyaglaseret laks

 

Laks er altid en sikker vinder hjemme hos os. 

Her i en asiatisk version som smager SÅ godt! Blød perfekt tilberedt laks med sød/spicy glaze. 

Vi fik sprød icebergsalat, tynde gulerodsstave, friske agurkeskiver, forårsløg og jasminris til. Og så hoisinsauce og citrongræschili, et perfekt match!

Asiatisk soyaglaseret laks til 4 pers.;

1 lakseside

Marinade:

3 spsk. hoisinsauce

2 spsk. soya (jeg bruger altid ‘Maggi Aroma’ det er den bedste soya som kan købes hos etniske købmænd)

1 spsk. sesamolie

1 spsk. farin

1/2 tsk. sambal oelek

1 hvidløg, revet fint

1 spsk. friskrevet ingefær

Saft af 1/2 citron

Friskkværnet sort peber

Topping:

2 forårsløg

Sesamfrø (lyse eller sorte)

Frisk rød chili 

Fremgangsmåde:

Find din største stegepande frem. 

Skær halesrykket af, så laksen passer præcis i panden. Halestykket kan fryses til en omgang Lakserillette

Marinaden piskes sammen.

Steg laksen i smør & olivenolie, først på skindsiden i 3-4 min., derefter på kødsiden også i 3-4 min. 

Laksen vendes over på et fad. 

2/3 af marinaden hældes på panden og koges kort op. laksesiden lægges på panden igen med kødsiden nedad. Den steges færdig til den er akkurat gennemstegt, det tager 1-2 min. Laksen anrettes på et fad og den resterende  1/3 af marinaden pensles på. 

Drys med frisk forårsløg, chili og sesamfrø. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar