Min søn udbrød ved første bid: ‘det her er min livret mor’ det er første gang jeg har lavet det, men selvfølgelig ikke sidste. Vi var alle tre enige om, at retten er en keeper.
Sesamkylling til 4 pers.:
600 g. kyllingebrystfilet
1 spsk. hvidløgspulver
1 spsk. fivespicekrydderi
1 æg
Et par omgange salt og peber fra kværn
75 g. majsstivelse
2 spsk. sesamolie
1 spsk. revet frisk ingefær
2 fed hvidløg, presset
2 spsk. sesamfrø
4 forårsløg, i skrå skiver
Sauce:
6 spsk. lys soya
4 spsk. sød chilisauce
2 spsk. farin
1 spsk. shiracha sauce
1 spsk. eddike (evt. æbleeddike)
1,5 dl. vand
Tilbehør:
Jasminris - salat af sprød iceberg, friske agurkeskiver, gulerødder i julienne.
Dressing: 2 spsk. sød chilisauce, 1 spsk. sesamolie, 2 spsk. vand. Piskes sammen og hældes over salaten.
Fremgangsmåde:
Kyllingebrystfileterne skæres i tern. Kødet lægges i en rummelig skål og blandes med æg, hvidløgspulver, fivespice, salt, peber og majsstivelse.
Varm sesamolien op på en pande. Hæld kødet i. Separer det med to gafler og bred det ud, så det fylder hele panden. Steg det gyldent. Vend det og brun det på den anden side også.
Tilsæt forårsløg, hvidløg og ingefær og svits i et par minutter.
Rør alle ingredienserne sammen til saucen. Hæld den på panden og lad det simre videre for svag varme i 5 minutter.
Server med kogte ris og salat.
Kan det passe, at der skal 75 g majsstivelse i?
SvarSletJa. Har selv prøvet at lave opskriften, og den er god nok :)
SvarSlet