søndag den 6. november 2022

Tomatrisotto på langtidsbagte tomater

Jeg har fået en ny livret. Tomatrisotto lavet på langtidsbagte søde små cherrytomater. En rigtig umamibombe. 

Den er lavet efter inspiration af en af mine yndlingspastaretter, nemlig denne pastaret

Tomaterne kan du sagtens lave 1-2 dage i forvejen, og opbevare på køl til de skal bruges.

Tomatrisotto med Burrata, 4 portioner;

1 bananskalotteløg

2 fed hvidløg

2 stilke frisk rosmarin

20 g. øko. smør (ægte smør, ikke blandingsprodukt)

2 spsk. god olivenolie

400 g. risottoris (eller grødris)

Langtidsbagte tomater, blendet (se opskrift nedenfor)

80 g. koncentreret tomatpuré

2 dl. tør prosecco (kan erstattes af hvidvin) 

7 dl. hønsefond

1 spsk. sukker 

70 g. friskrevet parmesanost

Æbleeddike/hvidvinseddike 

Salt & peber 

10 g. smør

Til topping:

2 kugler Burrata (1/2 kugle pr. pers.)

Langtidsbagte tomater:

500 g. små søde cherrytomater på stilk - olivenolie, 2 spsk. sukker, salt & peber.

Fremgangsmåde:

Tomaterne vaskes og halveres. Lægges på en bageplade på bagepapir, dryppes med lidt olivenolie og drysses med sukker, salt og peber. 

Bages ved 120 grader (alm. ovnvarme) i 2 timer. 

Risottorisene skylles godt indtil vandet er klart og det meste af stivelsen er vasket væk. Lad risene dryppe af i en sigte. 

Skalotteløg og hvidløg hakkes fint. Rosmarinnålene trækkes af stilkene og hakkes fint. De 20 gram smør samt olienolie smeltes i en gryde og rosmarin, løg og hvidløg blankes deri. 

Risene tilsættes og ristes med i et par minutter. Tilsæt tomatpuré samt de blendede langtidsbagte tomater. 

Hæld prosecco på og lad det reducere til det halve. Hæld 5 dl. af fonden på og sæt låg på gryden og lad det simre svagt i ca. 15 min. eller indtil risen er al’ dente. Resten af fonden spædes til undervejs, som det koger væk. 

Når risen er færdig, tilsættes parmesanost og de 10 g. smør og der smages til med 2-3 spsk. æbleeddike, 1spsk. sukker, salt og peber. Anret med det samme derefter, i dybe tallerkener, med 1/2 kugle Burrata oven i hver tallerken. 

Nyd med et glas iskoldt prosecco.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar