tirsdag den 30. oktober 2012

Marokkansk kylling med svesker, kikærter og couscous




Lækker kyllingeret, med kikærter, svesker og en dejlig krydret sauce.

4 personer:

1 fersk kylling, parteret og fedt og overflødigt skind klippet fra
2 løg, hakket
2 fed hvidløg, skivet
1 ds. kikærter
200 g. svesker uden sten
1 spsk. fintrevet frisk ingefær
1 spsk. stødt spidskommen
1/2 tsk. cayennepeber
1/2  tsk. stødt kanel
1 lille bundt persille, hakket
5 dl. kyllingefond -eller vand
Salt og friskkværnet peber.

Tilbehør:
Couscous
4 dl. couscous
4 dl. kogt vand
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
Drys:
Forårsløg, hakkede
Avocado i tern
Evt. saltmandler eller ristede pinjekerner

Masser af friskpresset citron.

Svits kyllingestykkerne i lidt olivenolie i en gryde. Sæt dem tilside.
Steg løg og hvidløg klare, tilsæt krydderier.
Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden, hæld bouillon ved og læg låg på. Lad det simre ved svag varme i 45 min.
Tilsæt svesker og kikærter og kog videre i 15 min.
Tilsæt persille til allersidst.

Hæld kogende vand over couscousen, samt salt og olivenolie. Lad det trække under låg i 5 min. Rør det "løst" med en gaffel.
Anret couscousen sammen med kylling og sauce og drys med forårsløg, avocado, mandler eller pinjekerner og pres masser af citronsaft ud over hele retten.

Server sprød grøn salat med olie- eddikedressing, eller dampet spidskål til.


4 kommentarer:

  1. Endnu en skøn opskrift fra dit køkken - er blevet helt besat af dine skønne opskrifter:-).
    Hilsen Charlotte

    SvarSlet
  2. Mange tak Charlotte : ) dejligt at høre, denne ret er skøn, også god som gæstemad.
    Kh. eva

    SvarSlet
  3. En virkelig lækker ret, som hele familien er vild med :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ruth! Hvor dejligt at høre, mange tak :-) Ved jo at Du selv er en meget habil kok og bager! Ja retten er faktisk ret god, havde helt glemt den, så dejligt at Du lige mindede mig om den. Kh. eva

      Slet