Inden makronmassen fordeles
Med makronmasse og klar til ovnen
Endnu en æbletærte, det er nu de dejlige danske æbler skal bruges.
Æblerne til denne tærte er samlet i naturen.
For at gøre det lidt nemt, købte jeg en færdig mørdejsbund i Netto, det kan ikke anbefales, den var tør og kedelig. Næste gang jeg bager tærten, laver jeg min egen mørdejsbund.
Jeg har reduceret i sukkermængden i kagen, for den var lidt for sød til min smag.
Men ellers smager den dejligt, kombinationen af æbler, rosiner og makron er lækker.
1 tærte:
1 portion mørdej, svarende til en tærteform.
Æblebåde (antal er lidt uvist ? skræl indtil bunden er dækket, som på billedet ovenover)
150 g. rosiner, lyse egner sig bedst, men mørke kan bruges.
Makrontopping:
200 g, mandler, blendet til "mel" gerne lidt groft
100 g. sukker
2 æg
Fordel mørdejen i en tærtebund.
Hæld rosiner på så de ligger jævnt på hele bunden.
Fordel æblebåde henover (se billedet ovenover)
bland mandelmel, sukker og æg til en homogén masse. Fordel den over tærten og bag den ved 175. grader i ca. 40 min. eller til makronmassen er fint gylden.
Serveres med flødeskum, creme fraiche eller god vanilleis.
Tror du jeg kan bruge opskriften på mørdej fra din 'pæretærte med mandelmazarin' til denne kage?
SvarSletHej Carina, ja det kan Du sagtens :-) god fornøjelse med kagen, kh. Eva
Slet