torsdag den 4. oktober 2012

Hjemmelavet fastfood


Bearnaisemayo samt hjemmelavet agurkesalat
Min mormors gamle pommes frites-jern

Det er yderst sjældent at vi køber fed friturestegt take away. Simpelthen fordi kvaliteten er for dårlig. Hvis vi skal ud i byen og svine os til i fastfood, ender vi gerne på Burger Anarchy, Gravene i Odense. Her får man fastfood af høj kvalitet.

Men oftest laver vi vores egen fastfood, som denne kylling, med ovnstegte pommes frites og en god hjemmerørt bearnaisemayo, det er lækkert og tager ikke lang tid at lave.

Køb en kylling af god kvalitet. Klip overflødigt skind af og gnid den ind i olie og derefter i paprika, salt og peber. Halvér den og læg den med skindsiden opad i en bradepande, med lidt vand i bunden.

Pommes frites laver du ved at skære kartofler i stave og lægge dem i en frysepose, hvor du tilsætter 2-3 spsk. olivenolie og "masserer" dem godt i posen. Bred dem ud på en bradepande og krydr med salt og peber.

Tænd ovnen på 200 g. varmluft. Sæt kyllingen ind først og giv den 15 min. inden du sætter pommes frites i ovnen. Giv det yderligere 30-35 min. til kyllingen er mør og pommes fritsene er gyldne.

 Bearnaisemayo:
1 dl. æggeblommer (jeg bruger friske, ikke pasteuriserede)
saften af 1 øko. citron
1/2 dl. hvidvinseddike
1/2 liter rapsolie
1 bundt frisk estragon, skyllet godt og hakket fint
salt & peber

Æggeblommer, hvidvinseddike og citronsaft blandes i en skål. Tilsæt derefter olie i en tynd stråle, imens du pisker konstant. Smag til med salt og peber og evt. mere eddike, indtil den rigtige smag rammes. Pisk den hakkede estragon i.

Server evt. med hjemmelavet agurkesalat (eller køb en)
1 agurk skæres i tynde skiver. Kog 1 dl. eddike, 1/2 dl. vand samt 100 g. sukker i en gryde til sukkeret er opløst. Tilsæt salt og peber og hæld den lune lage over agurkerne. Lad den trække i mindst en time på køkkenbordet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar